30 Nisan 2009 Perşembe

Yeniden Yazması Gereken Adam!

Ah Muhsin Ünlü.. ''bütünüyle hala kuşkudayız'' ve senin yazman lazım.. şehre indiği vakit sinemaların yağmura çalmasına hüzünlenen ve dünyadaki tüm zencilerin 40 yaşından büyük olduğunu öğreten şairdir Ah Muhsin Ünlü. ''-senegalliler dahil değil'' bunu bilmek gerek...

yeni, yine ve yeniden şiir yazması gereken ve öpülünce fransız olan adamdır ah muhsin ünlü. şizofrenginin bütünüyle hala kuşkudayız insanı. -yoksa seni rahatsız mı ettim? sorusuna cesaret eder, ''ne ikna edici bir intihar girişimidir şimdi göz göze gelmek'' demeden önce ve ah muhsin ünlü şiiri için elbette gayet rasyoneldir attan atlamak. yani ya bu eller öpülür, ya sen öldürülürsün. o zaman durmayalım adına bu ülke dediğimiz en bıçkın tamlamanın çocukları olarak, şiir yazalım. haykıralım şiirlerimizi karaşın pera yağmurlarına karşı; ''-haydi iç de çay koyayım'' cümlesinin naif iklimlerine inat. sevdiğimize; ''ben sana düzenli olarak telefon ediyorum'' diyebildiğimiz cesarete erişirsek eğer, şiirin ihtilal adımlarını selamlayarak ilerleyecek, yüzyıl şilisinden inleyen bir dazz javulcusu.

ah muhsin ünlü denince akıllara düşen, unutulmaması gereken, siddete meyyalim vallahi dertten mottolu, haluk bilginer'in bol tiratlı görsel şölenine sahne olmuş polis var bir de manga tadında, çay kıvamında. denenmemişi denemiş olmak adına, anlayabilene. şair ah muhsin ünlü'nün sinemacı onur ünlü olarak 7. sanat kapılarını bizlere açtığı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder